Er du klar til at tage del i kampen for klimaansvarlige investeringer?

Herunder har vi samlet en række forslag til, hvordan du kan engagere dig!

Bliv frivillig hos Ansvarlig Fremtid.

Som frivillig hos AnsvarligFremtid bliver du en vigtig del af et fællesskab, der arbejder sammen om at påvirke kapitalinvestorer til at trække deres investeringer ud af fossilindustrien. Læs mere her.

Send en opfordring til dit pensionsselskab.

Send en hurtig besked til dit pensionsselskab og bed dem om at trække deres investeringer ud af fossilindustrien. Det er en nem måde at lægge pres på pensionsselskaberne på, og det tager kun 5 minutter

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev.
Hold dig opdateret ved at tilmelde dig AnsvarligFremtids nyhedsbrev. Her får du nyheder om divestment både nationalt og internationalt, nyt om vores kampagner, kommende arrangementer, du kan deltage i, måder at engagere sig på og meget mere.  Tilmeld dig her.

 

Deltag i generalforsamlingen i dit pensionsselskab – eller afgiv fuldmagt.

Du kan deltage i generalforsamlingen i dit pensionsselskab og støtte forslag om klimaansvarlige investeringer. Hvis du ikke selv kan deltage, har du også mulighed for at sende os en fuldmagt. Så sørger vi for, at du giver din støtte til de grønne forslag. Du kan afgive fuldmagt her.

 

Stem på grønne profiler til bestyrelsesvalg

Når der er bestyrelsesvalg i dit pensionsselskab, kan du sørge for at stemme på kandidater som har en grøn profil.
Mange pensionsselskaber tager kontakt til deres medlemmer før et bestyrelsesvalg. Her giver de information om de kandidater, der stiller op, samt hvordan afstemningsprocessen fungerer. De grønne kandidater har specifikke mærkesager, som inkluderer investeringer i grøn teknologi og at trække investeringer ud af fossilindustrien.

 

Har du ikke stemmeret i dit pensionsselskab?

Selvom nogle privatejede pensionsselskaber ikke giver kunder stemmeret, kan du stadig gøre en forskel. Du kan f.eks. opfordre din arbejdsplads til at kræve mere klimavenlige investeringer. Hvis du har brug for hjælp til at påvirke din arbejdsplads til at få en grønnere pensionsordning, så skriv til info@ansvarligfremtid.dk.