Engager dig

Send en opfordring til dit pensionsselskab

Ønsker du ikke, at din pensionsopsparing bruges på klimaskadelige og økonomisk risikable investeringer? Så hjælp os med at lægge pres på din pensionskasse.

Modtag nyt om vores kampagner

Vi sender nyhedsbreve med tjenesten MailChimp, hvilket betyder, at dine oplysninger gemmes på servere i USA. I den første mail du modtager, skal du klikke på et link og bekræfte, at du gerne vil modtage nyhedsbrevet fremover. Du kan altid afmelde det igen ved at klikke på afmeldingslinket i bunden af hver tilsendt nyhedsmail.

Deltag i generalforsamlingen – eller afgiv fuldmagt

Hvis du er i et pensionsselskab, hvor medlemmer kan fremsætte og stemme for forslag, sender vi dig en mail forud for hvert års generalforsamling. Her opfordrer vi dig til at deltage i generalforsamlingen og støtte AnsvarligPensions forslag om divestment. Vi giver dig også mulighed for at sende os en fuldmagt, hvis du ikke selv kan deltage i generalforsamlingen.

Stem på divestment-kandidater til bestyrelsen

Det er sjældent nok at få en generalforsamling til at træffe en principiel beslutning. Resten af året er det bestyrelserne, der står for det daglige arbejde. Det er derfor vigtigt at opstille og få valgt medlemmer af pensionskassernes bestyrelser, der vil følge op på generalforsamlingens beslutninger.

Når det er tid til at stemme på kandidater, sender vi en mail ud med information om, hvem der stiller op og hvem vi anbefaler. Du må gerne kontakte os, hvis du selv overvejer at stille op til bestyrelsen og har brug for gode råd og ideer.

Hvad nu, hvis mit pensionsselskab ikke giver mulighed for dette?

Ofte kan du ikke selv skifte sit pensionsselskab, men er bundet af overenskomstaftalen på din arbejdsplads. Her vil du typisk have to muligheder: Enten er du i et medlemsejet pensionsselskab og har stemmeret. Eller også er du i et privatejet pensionsselskab, hvor du som ”medlem/kunde” ikke selv kan gøre så meget. Du kan dog altid opfordre din arbejdsplads til at stille krav om Paris-kompatible investeringer hos det pensionsselskab, arbejdspladsen vælger. Endelig er der nogle personer, som vælger selv at sætte penge af til pension. Hvis du er blandt dem, har du selvfølgelig frit valg til at vælge mere eller mindre grønne/sorte pensionsselskaber.

For alle selskaberne gælder det, at du kan engagere dig ved at deltage i vores arbejde med at udarbejde forslag, have møder med pensionsselskaberne, foretage rundspørger blandt selskaberne, deltage i dialoger, arrangere debatter (f.eks. til Folkemødet på Bornholm) eller andet.

Hvis du har spørgsmål om mulighederne, kan du kontakte Thomas Meinert Larsen.

Thomas Meinert Larsen
Kampagnekoordinator og talsperson for AnsvarligPension

Mobil 22 71 70 58

thomas@ansvarligfremtid.dk