Start en kampagne

Har du lyst til selv at starte en kampagne for divestment? Det kan være i forhold til banksektoren, kirker, udvalgte virksomheder, som markedsfører sig som grønne men selv har sorte pensionsordninger… eller en helt anden type af investor, som vi ikke har tænkt på endnu.

Så kontakt johannes@ansvarligfremtid.dk​. Vi kan både hjælpe dig med at starte kampagnen og føre den ud i livet og støtter gerne med gode råd og ideer gennem hele processen.

For studerende

Studenterbevægelser i USA og Storbritannien spiller en stor rolle i den globale divestmentbølge. Gennem forskning og undervisning bidrager universiteterne til at understøtte en grøn omstilling af samfundet. Derfor giver det heller ikke mening, hvis et universitet samtidig yder moralsk og finansiel opbakning til fossilindustrien gennem aktieinvesteringer.

Danske universiteter har ikke den samme tradition for at have store investeringspuljer som universiteter i udlandet. AnsvarligFremtid har derfor ikke en selvstændig universitetskampagne. Hvis du gerne vil sætte fokus på divestment på dit universitet, så kontakt vores tovholder for området, Jens Friis Lund.

Jens Friis
Koordinator for universitetskampagner

Mobil 20 62 77 06

jens@ansvarligfremtid.dk

Faktisk har Københavns Universitet tidligere haft investeringer i fossil energi, men har frasolgt de fleste. Det skyldes ikke mindst det pres, vi lagde på bestyrelsen i 2016. 100 engagerede medarbejdere og studerende skrev under på et brev til bestyrelsen for at få universitetet til at tage afstand til klimaskadelige investeringer. Vi satte også fokus på emnet i universitetsavisen og i pressen.

AnsvarligFremtid og mange studerende kritiserer dog fortsat, at KU tilbyder kemistuderende at specialisere sig i olieudvinding. Tænketanken Carbon Tracker vurderer, at Nordsøolien ikke er omfattet af de fossile reserver, som det stadig kan betale sig at udvinde, under forudsætning af, at vi skal overholde Paris-aftalens mål om en temperaturstigning på højest 1,5-2 grader.