Organisation og samarbejde

Hvem er vi?

AnsvarligFremtid er en temagruppe i græsrodsorganisationen 350 Klimabevægelsen i Danmark, som er den danske del af det internationale netværk 350.org.

AnsvarligFremtid er ikke en etableret forening med egne vedtægter, men har en besluttende forsamling, der mødes en gang om året i oktober og vælger en koordineringsgruppe, der står for det daglige arbejde og for at koordinere de forskellige kampagner.

Hvis du har lyst til at være aktiv i AnsvarligFremtid, kan du kontakte os og blive tilmeldt vores forskellige grupper i Google Groups og modtage de mails, der er relevante i planlægningen af de enkelte kampagner. Dette fungerer uafhængigt af vores maillister i Mailchimp, som vi bruger til at sende generelle nyhedsbreve og anbefalinger til de borgere, der har skrevet under på vores pensionskampagne.

350 Klimabevægelsen i Danmark

Denne NGO blev dannet i 2008. I øjeblikket er Frederik Roland Sandby formand. Du kan kontakte ham på formand@350.dk eller tlf. 22 95 40 47.

Se mere på https://www.klimabevaegelsen.dk/

350.org

350.org er en amerikansk baseret NGO, der blev startet af Bill McKibben, professor ved Middlebury College i Vermont og forfatter til flere bøger om klima. I bestyrelsen sidder også den anerkendte journalist Naomi Klein, der blandt andet skriver for the Guardian og har skrevet flere bøger om klimakrisen.

350.org har vokset sig til en verdensomspændende NGO, som blandt andet er med til at organisere de store klimastrejker verden over ved hjælp af lokale græsrødder, herunder 350 Klimabevægelsen i Danmark.

Se mere på https://350.org/ og https://gofossilfree.org/.

Vores samarbejdspartnere

350 Klimabevægelsen arbejder tæt sammen med andre danske NGO’er. Vi er for eksempel medlem af ’Broen til fremtiden’ – en alliance bestående af grønne og sociale bevægelser, faglige organisationer samt forskere. Medlemmerne i ’Broen til fremtiden’ er blandt andet Mellemfolkelig Samvirke, Forskernes Klimanetværk, Greenpeace og flere fagforeninger.

Vi samarbejder også med…

* 92-gruppen – Forum for Bæredygtig Udvikling, der består af 24 danske miljø- og udviklingsorganisationer.

* Mellemfolkeligt Samvirkes Aktive Pensionskunder.

Aktive Pensionskunder er etableret i 2018 og ønsker, at pensionsselskaberne skal investere mere ansvarligt, hvad enten det drejer sig om menneskerettigheder, besatte områder, skatteforhold, miljø eller klima.

* European Responsible Investment Network.