Cookie- og persondatapolitik

AnsvarligFremtids cookie- og persondatapolitik lever op til EU’s Persondataforordning og dansk lovgivning i øvrigt.

Vi oplyser konsekvent vores medlemmer og andre interesserede om, hvornår vi indsamler og bruger persondata. Som medlem eller bruger skal du altid selv give aktivt tilsagn eller frivilligt give oplysninger, for at vi og andre medlemmer kan bruge dem.

Vi videresælger aldrig persondata til tredjepart og videregiver kun data, der opsamles af cookies fra tredjeparter som led i webstatistik.

Dataansvarlig

Bestyrelsen for 350 Klimabevægelsen i Danmark (CVR-nr. 34364672) er dataansvarlig for AnsvarligFremtid og fastlægger, hvordan og med hvilke formål vi indsamler persondata. Bestyrelsen repræsenteres af formanden, som kan kontaktes på formand@350.dk og hvis øvrige kontaktoplysninger fremgår af https://www.klimabevaegelsen.dk/kontakt-os .

Kontaktperson

Webmasteren for ansvarligfremtid.dk kan kontaktes på maria@ansvarligfremtid.dk.

Indsamling og brug af data, når du skriver under på kampagner og/eller bruger vores nyhedsbreve
Vores mailsystem fungerer uafhængigt af hjemmesiden. Vi bruger dobbelt opt-in, hvilket betyder, at du for hver type af nyhedsbrev du ønsker, skal godkende tilmeldingen i en mail, som bliver sendt til dig automatisk. Du kan altid afmelde dig et givent nyhedsbrev ved at klikke på afmeldingslinket i bunden af en tilsendt nyhedsmail. For at sikre denne mulighed masseudsender vi kun mails via dedikerede mailsystemer og aldrig almindelige mailprogrammer.

Som mailsystem bruger vi p.t. tjenesten MailChimp, hvis servere er placeret i USA. MailChimp er omfattet af aftalen Privacy Shield mellem EU og USA, og vi har en databehandleraftale med MailChimp, som gør, at vi gerne må bruge tjenesten. Du skal dog være opmærksom på, at dit navn og mailadresse opbevares på amerikanske servere, hvis du tilmelder dig et af vores nyhedsbreve, og at disse informationer kan overvåges af myndigheder i USA.

Indsamling og brug af data via cookies

En cookie er en datafil, som en hjemmeside eller et program placerer på din computers harddisk for at kunne genkende den. En cookie er ikke et program og indeholder ikke virus.

AnsvarligFremtids webstatistik håndteres af 350 Klimabevægelsen i Danmark, som bruger en egen-hostet udgave af open source-programmet Matomo til dette formål. Dette program bruger cookies til at registrere dine besøg på vores hjemmesider. Vi bruger anonymiserede IP-adresser, hvor de sidste 2 bytes er maskerede. Det betyder, at vi kan se, hvilken by eller større område du besøger hjemmesiderne fra, men vi kan ikke spore, hvor du præcist befinder dig. Hvis du har installeret et program i din browser, der automatisk anmoder hjemmesider om ikke at spore dig, følger vores statistikprogram anmodningen. Vi videregiver aldrig vores webstatistik til tredjepart.

Medmindre din browser er indstillet til at afvise cookies, vil du modtage dem, hvis du ser indlejrede videoer fra videoportaler som Youtube og Vimeo. Disse cookies bliver brugt af portalerne til at indsamle webstatistik til Google Analytics, som er placeret på amerikanske servere, og bruges til kommercielle formål, samt til en række funktioner i videoerne, bl.a. om de (på Youtube) er koblet til reklamer og om der ved slutningen af hver video foreslås andre videoer.

Vi bruger også cookies til at vise popup-vinduer og tilpasse deres reaktion til dine tidligere valg på siderne.

Du kan afvise cookies på vores hjemmesider i cookie-bjælken; dette påvirker dog kun vores egne cookies og ikke dem, du modtager, hvis du ser indlejrede videoer eller bruger Facebook-knapper. En anden og mere effektiv metode er at afvise cookies automatisk eller efter forespørgsel ved at ændre indstillingerne i din browser.

Tilbagetrækning af samtykke

Hvis du ikke ønsker at være registreret som underskriver på vores pensionskampagne eller modtage nyhedsbreve fra AnsvarligFremtid i det hele taget, kan du nemt afmelde dem via et link i bunden af hver tilsendt mail eller ved at kontakte vores webmaster på maria@ansvarligfremtid.dk.

Angreb udefra

Hvis vores hjemmeside bliver udsat for angreb, der truer persondatasikkerheden, melder webmasteren det til Datatilsynet, så vidt muligt inden 72 timer. Snarest muligt derefter informerer vi på hjemmesiden om, at angrebet har fundet sted.

Klager og tvister

Du kan klage over vores behandling af oplysninger om dig ved at kontakte Datatilsynet, jfr. Persondatalovens § 58. Du finder Datatilsynets kontaktoplysninger på www.datatilsynet.dk. Vi anbefaler dog først at kontakte vores webmaster på maria@ansvarligfremtid.dk.

Forbehold for ændringer

AnsvarligFremtid forbeholder sig ret til løbende at ændre og opdatere vores cookie- og persondatapolitik.

Senest ændret 8. januar 2020.